Аржентинско танго

Какво можете да очаквате от уроците по аржентинско танго:

 • Ще подобрите стойката и походката си.
 • Ще укрепите мускулите на гърба и корема си.
 • Ще научите нови неща за музиката и как да я изразите.
 • Ще подобрите паметта и реакциите си.
 • Ще научите интересни неща за Аржентина, историята и културата й.

Цени

Аржентинското танго се основава на импровизация и комуникация, които ще ви помогнат изразите себе си и да се научите да общувате по-успешно. Движенията подпомагат и са съобразени с естествената стойка и ходене на човешкото тяло.

Стилът, който се преподава в школата е Tango Salon, т.е. за танцуване на практики и милонги по танго.

Начинаещите изучават фигури като Giro, Salida Basica, Salida Cruzada, Ocho Adelante, Ocho Atras, Ocho Cortado, Parada, Tomada, като се поставя акцент върху музикалноста, уважението и качествения контакт между партньорите. В групата за напреднали се преговарят всички основни фигури и се обръща внимание също на Sacada, Boleo, Gancho, Volcada, Colcada. Всички фигури, които се преподават са съобразени с идеята за танцуването им в социален вариант, така че да бъдат приятни и безопасни както за двойката, която ги практикува, така и за останалите танцуващи.

Обръща се внимание и на трите стила – танго (драматични, ритмични или лирични, песните му са разнообразни и със сигурност ще има поне една, която ще ви стане любима), танго валс (в размер три четвърти, мелодичен и елегантен) и милонга (описван като най-ритмичен, жизнерадостен и подскоклив).

В школата се провеждат уроци и практики по танго. По време на уроците се преподават различни танцови умения и нови фигури. Занятието винаги започва със загрявка, за да може тялото да се подготви за физическата активност и да се избегнат травми. Практиката е нещо средно между урок и милонга (танго парти). На нея учениците имат възможност активно да затвърдят наученото по време на уроците, да танцуват с хора от други групи, както и да слушат разнообразна танго музика. Целта на практиката е дамите и кавалерите да могат да свикнат да танцуват свободно, да импровизират и да направят всяко ново танцово движение част от тях самите.

Аржентинското танго може да бъде танцувано без възрастови ограничения и има благоприятно въздействие върху хора, които страдат от Алцхаймер и Паркинсон. Импровизацията и търсенете на постоянна комуникация с партньора подобряват паметта и моторните умения.

В света на танго ще Ви въведат Мария Петрова и Петър Гълъбов. Не пропускайте да разберете защо той обича точно този танц, а тя чувства специална връзка с музиката, както и да видите техни снимки.

Обичаме да сме заедно и когато танцуваме, чувстваме колко жива е любовта, която ни свързва. Стараем се да обясним колко важни са уважението и активната комуникация между партньорите. За нас ролите в танго не са на водещ и следващ, а на дама и кавалер, които общуват пълноценно, обединени от музиката.“
Мария Петрова & Петър Гълъбов

ЗА УРОЦИТЕ СА ВИ НЕОБХОДИМИ

 • 1обувки с чисти подметки, които се използват само в залата (най-добре е, ако са с подметки от гьон или велур)
 • 2дрехи, с които можете да се движите свободно

 

 

No events hours available!
No events hours available!
No events available!

Преподаватели по аржентинско танго

 

 

Аржентинско танго 2

Мария Петрова

 • 2008 г.
 • Музиката, свободата на изразяване и чувстване
 • Damian Esell & Nancy Louzan, Geraldin Rojas, Alejandra Mantinan, Gavito
 • 'Tormenta', 'El Adios', 'Desde El Alma'

 

 

Петър Гълъбов

Петър Гълъбов

 • 2002 г.
 • Музиката, близостта с партньора и споделянето на емоцията в танца
 • Damian Esell & Nancy Louzan, Sebastian Acosta & Lorena Cattaneo
 • 'Cascabelito', 'Una Lagrimita', 'Nochero Soy'

Запитвания за уроци по танго:

CAPTCHA Image
Reload Image