Класическа йога за начинаещи

Какво можете да очаквате от практиките по йога за начинаещи:

 • Ако практикувате редовно, йога може да ви помогне да бъдете по-здрави, по-хармонични и по-спокойни.
 • Ще станете по-гъвкави.
 • Ще подобрите стойката си.
 • Ще се разтоварвате от стреса и ще проясните ума си.

Цени

Йога възниква в Индия преди хилядолетия и не е просто система за поддържане на добре оформени мускули, а цялостна наука и отношение към живота, които имат за цел постигане на хармония между ума и тялото. В практиките по класическа (хатха/хата) йога за начинаещи в Студио за танци и йога „Ет Мачибо“ ще се научите да изпълнявате разнообразни и съобразени с нуждите Ви йога пози, известни като асани, ще овладеете упражнения за дишане и релаксация. От една страна асаните имат благотворно влияние върху мускулите, костите, ставите и целия гръбначен стълб, а от друга страна помагат пълноценното функциониране на вътрешните органи, ендокринната система, както и нервната система. В часовете по йога за начинаещи ще получите също подробна информация за това какво въздействие има всяка асана върху тялото и духа, за да може да практикувате осъзнато и задълбочено. „Една унция практика е по-добра от един тон теория. Развийте силата на волята“ – Свами Шивананда

Целта на практиките е да почувствате, че йога е постоянен процес, а не крайна дестинация или просто метод за извайване на красиви мускули. В натоварения и забързан живот йога ни помага да спрем и да се вгледаме в себе си и света, който ни заобикаля.

Иван Караиванов и Симона Хараламбиева са преподавателите, които ще Ви помогнат да навлезете в света на класическата йога. Освен на търпение и осъзнато отношение, те могат да Ви научат да уважавате тялото си и ограниченията му, както и да работите за развитието на неговия потенциал и здраве. За нашите преподаватели Иван Караиванов и Симона Хараламбиева йога е път към по-качествен живот и система за развиване на тялото, ума и духаНе пропускайте да видите също снимки на Иван Караиванов и Симона Хараламбиева в нашата галерия.

По време на практиките със Симона Хараламбиева се изпълняват полезни и достъпни за начинаещи асани, включен е т.нар. Слънчев поздрав (Сурия намаскар), който е една от най-известните и популярни последователности от асани. Има упражнения за очите и ръцете, които ще ви помогнат след натоварен работен ден и взиране в екрана на компютъра. Практиките завършват с релаксация, за може тялото и умът да си починат и да бъдат заредени с енергия и спокойствие.

По време на всяко занимание с Иван Караиванов се изпълняват асани, които укрепват мускулатурата на корема, гърдите, гърба и краката и подобряват баланса и координацията. Сред тях са риба, свещ, рало, триъгълник, скакалец, мост, лък, половин странична извивка. Постепенно се включват също асани като гарван и делфин, които оказват положително влияние за мускулите на торса и помагат за подготовка за по-трудни асани като стойка на глава. Изпълняват се също упражнения за очите, които са изключително полезни при усилена работа с компютър.

ЗА ПРАКТИКИТЕ СА ВИ НЕОБХОДИМИ

 • 1удобни дрехи, с които можете да се движите свободно
 • 2за дамите чест избор са клин и тениска/потниче
 • 3за кавалерите предпочитаното облекло е спортен екип


Преподаватели по класическа йога

Йога за начинаещи с Иван Караиванов

Иван Караиванов

 • 2013 г.
 • Класическата йога вдъхновява да водим по-здравословен начин на живот, да бъдем по-креативни и осъзнати.
 • Международно признат сертификат от Yoga Alliance (RYT-200), система Шивананда.
 • Хармония между духа и тялото.

Йога за начинаещи със Симона Хараламбиева

Симона Хараламбиева

 • 2015 г.
 • Йога повишава вътрешните сили на организма. Всичко е възможно, просто се изисква постоянство и вяра. Вяра в Себе си.
 • ISPA сертификат 2015
 • Йога е начин да се чувствам добре и балансирано, както физически, така и психически, защото 'в йога има усилие без насилие'.