Преподаватели в Студио „Ет Мачибо“

Запознайте се с нашите преподаватели: Петър Гълъбов и Мария Петрова – преподаватели по аржентинско танго и първи сватбен танц, Иван Караиванов и Симона Хараламбиева – инструктори по класическа йога и Калина Калчева – преподавател по класически балет за възрастни.

Please specify image url

Петър Гълъбов

Преподавател по аржентинско танго и първи сватбен танц

Преди да се запозная с аржентинското танго, в продължение на 5 години танцувах спортни танци. Любовта към ритъма у мен обаче търсеше своята половинка и я намери в чувствената, дълбока, понякога разтърсваща мелодия на аржентинското танго. В него обичам общуването с туптенето на душата на съпругата ми Мария в нашата танго двойка, усещането за свобода на избора, вдъхновението за собствено развитие и разгръщане на творчеството.

Личностите от света на танго, които ме запленяват и вдъхновяват, са Damian Esell & Nancy Louzan, Adrian Veredice & Alejandra Hobert, Sebastian Achaval & Roxana Suarez. Изключително благодарен съм на нашите учители Damian Esell & Nancy Louzan, с които през 2014 г. проведохме интензивни специализиращи уроци в Буенос Айрес, Аржентина, за това, че ми показаха още от богатството  на танго като усещане за света.

В уроците ни в „Ет Мачибо“ се старая да покажа на всички как да се откриват едни други, как да бъдат отворени към света и преживяванията си, как да ги претворяват в танц, използвайки и музиката, и движенията, и точността в техниката, и отпускането. Обожавам да слушам Osvaldo Pugliese, Carlos Di Sarli, Hector Varela, Alfredo de Angelis.

По време на различните уроци – групови, индивидуални или сватбени, се старая да помогна на хората в школата да развиват себе си, да развиват търсенията си и да бъдат смели в това да търсят посоката на мечтите си, подхождайки търпеливо към танца.

Please specify image url

Мария Петрова

Преподавател по аржентинско танго и първи сватбен танц

Започнах да танцувам танго съвсем случайно, но бързо осъзнах, че то ще продължи да бъде в живота ми за много дълго време. Обичам комуникацията и импровизацията, на които се основава този танц и това, че той ми помага да изразя себе си и да опозная по-добре други хора.

Личностите от света на танго, които ме вдъхновяват безкрайно много, са Damian Esell & Nancy Louzan, Geraldin Rojas, Alejandra Mantinan, Carlos Gavito.

Благодарна съм, че можах да работя интензивно през 2014 г. с Damian Esell & Nancy Louzan, които напълно преобърнаха представата ми за танго и ми дадоха заряд да го изследвам и да му се за наслаждавам десетилетия напред.

Продължавам активно да изучавам танго и да споделям вече наученото с хората, които посещават уроците ни в „Ет Мачибо“. Старая се да им обясня колко важно е уважението и общуването между партньорите, единението им с музиката, както и че техниката е важна, но не като самоцел, а защото ни помага за изразим себе си и музиката.

Обожавам да слушам Osvaldo Pugliese, Carlos Di Sarli, Hector Varela, „Color Tango“ и „Bajofondo“. Щастлива съм, че 10 години бях част от Детски хор в град Добрич с маестро Захари Медникаров, защото опитът в света на класическата музика, познанията по солфеж и възможността да се докосна до професионални класически музиканти ми помогнаха на по-късен етап от живота си да оценя богатството и красотата и на танго композициите.

На последно място, но не и по важност, съм благодарна за всички приятели и интересни личности, които срещнах благодарение на танго. Историите на някои от тях можете да откриете в интeрвютата, които правя за онлайн танго списанието „Gancho“.

Please specify image url

Иван Караиванов

Преподавател по класическа йога

За мен йога е система за водене на по-качествен и удовлетворяващ живот. Асаните (физическите упражнения) укрепват тялото, а пранаяма (дихателните практики) и релаксацията хармонизират духа. Йога предлага изключително ефективен метод, за да посрещнем предизвикателствата на съвременния начин на живот.

Класическата йога също така ни вдъхновява да водим по-здравословен начин на живот, да бъдем по-креативни и осъзнати.

Йога много ми помогна в труден момент от моя живот. Занимавам се с въздушна йога от 2013 г., а преподавам от 2015 г. Миналата година завърших курс за преподавател по класическа хатха йога, система Шивананда с международно признат сертификат от Yoga Alliance (RYT-200).

Ще се радвам да се срещнем и да споделим удоволствието от пълноценната практика.

Please specify image url

Симона Хараламбиева

Преподавател по класическа йога

Магистър микробиолог съм и това е моята професия. А йогата е моята съдба. Занимавала съм се с карате, танци, а от 2010 г. с йога и тя стана моя опора и вдъхновение, защото йога не  е спорт, йога е философия за живота. Харесва ми хата йога, защото комбинира пранаяма (дихателни упражнения) и асани. За мен йога е начин да се чувствам добре и балансирано, както физически, така и психически, защото „в йога има усилие без насилие“.

Йога е система за развиване на тялото, ума и духа. Тя не е спорт, нито религия. Като биолог съм разбрала, че човешкото тяло е добре организирана машина, която може да се справи с всичко. Йога повишава вътрешните сили на организма. Например знам за случай, при който с редовно практикуване на определени йога упражнения за очи и концентрация върху свещ се премахват диоптри. Даже някои лекари дават тези упражнения на пациентите си, т.е. и медицината се обръща към йога системата. Аз например чрез йога си излекувах сколиоза (гръбначно изкривяване) и проблем с китката вследствие на работа с компютърна мишка. Всичко е възможно, просто се изисква постоянство и вяра – вяра в себе си.

Please specify image url

Калина Калчева

Преподавател по класически балет за възрастни

Родена съм в град Казанлък. На 10-годишна възраст бях приета в Държавно хореографско училище в град София. Още на следващата година бях избрана да участвам в Международна детска асамблея „Знаме на мира“ и заминах на гастрол в Китай.

Като ученичка спечелих Първа награда на Националния балетен конкурс в град Добрич. Завърших с отличен успех и бях приета в балета на Софийската опера и балет през 1993 г. На следващата година спечелих едно от най-престижните балетни конкурси в света – Международния балетен конкурс в град Варна. Започнах да танцувам солови партии във всички балети, избирана съм от хореографи за водещи роли и участвах в турнетата на Софийската опера и балет в Германия, Франция, Италия, Холандия, Австрия, Гърция, Китай, Япония. През 1998 г. бях поканена да участвам на Международния конкурс в град Перм, Русия, където спечелих Първа награда, Специална награда на журито и Пермския театър за опера и балет и Награда за изпълнение на съвременен танц.

През 1997 г. завърших Балетна педагогика в Национална музикална академия в град София. Преподавала съм в Лицей „Артис“ и в Частно руско училище по класически танц в град София. Подготвяла съм участници в балетни конкурси, които са печелили призови места.

Любимите ми балерини са Ирина Колпакова, Орели Дюпон, Уляна Лопаткина, Палома Ерера, както и много други, разбира се.

По отношение на класическия танц мога да кажа, че когато човек се занимава с балет, той навлиза в пространството на приказките и достъпните магии, в пространството на собственото си позабравено въображение. Освен това, той стига до предела на възможностите на тялото си и дори преминава отвъд тях.

След екзерсис обикновено човек излиза тонизиран и по-одухотворен. Тогава той е по-добър, по-стремителен, по-позитивен, по-усмихнат на самия себе си.

Преподаването на танц за мен е отдаване на особен вид доброжелателство към непознати, отдаване на нещо добро – лично и честно. Учителят изпитва потребност да дава и раздава. При танца това е задължително, тъй като инструмент за него от една страна е цялото тяло, а от друга изцяло участва и умът с цялата негова сетивност и емоционалност.

 

Какво казват нашите ученици

Свържете се с нас

Лесно е да се свържете с нас! Ето нашите данни за контакт:

Ул. Хан Аспарух 61, София
(вътрешната къща, по извитите стълби)

Mobile : 088 568 8411

Email : etmachibo@etmachibo.com

Web : etmachibo.com

 

Свържете се с нас

Танц/практика:
Как разбрахте за нас?

CAPTCHA Image
Reload Image