Преподаватели в Студио „Ет Мачибо“

Запознайте се с нашите преподаватели: Петър Гълъбов и Мария Петрова – преподаватели по аржентинско танго, Николета Иванова -преподавател по класически балет, Иван Караиванов и Симона Хараламбиева – инструктори по класическа йога.

Please specify image url

Петър Гълъбов

Преподавател по аржентинско танго

Преди да се запозная с аржентинското танго, в продължение на 5 години танцувах спортни танци. Любовта към ритъма у мен обаче търсеше своята половинка и я намери в чувствената, дълбока, понякога разтърсваща мелодия на аржентинското танго. В него обичам общуването с туптенето на душата на съпругата ми Мария в нашата танго двойка, усещането за свобода на избора, вдъхновението за собствено развитие и разгръщане на творчеството.

Личностите от света на танго, които ме запленяват и вдъхновяват, са Damian Esell & Nancy Louzan, Adrian Veredice & Alejandra Hobert, Sebastian Achaval & Roxana Suarez. Изключително благодарен съм на нашите учители Damian Esell & Nancy Louzan, с които през 2014 проведохме интензивни специализиращи уроци в Буенос Айрес, Аржентина, за това, че ми показаха още от богатството  на танго като усещане за света.

В уроците ни в “Ет Мачибо” се старая да покажа на всички как да се откриват едни други, как да бъдат отворени към света и преживяванията си, как да ги претворяват в танц, използвайки и музиката, и движенията, и точността в техниката, и отпускането. Обожавам да слушам Osvaldo Pugliese, Carlos Di Sarli, Hector Varela, Alfredo de Angelis.

По време на различните уроци – групови, индивидуални или сватбени, се старая да помогна на хората в школата да развиват себе си, да развиват търсенията си, и да бъдат смели в това да търсят посоката на мечтите си, подхождайки търпеливо към танца.

Please specify image url

Мария Петрова

Преподавател по аржентинско танго

Започнах да танцувам танго съвсем случайно, но бързо осъзнах, че то ще продължи да бъде в живота ми за много дълго време. Обичам комуникацията и импровизацията, на които се основава този танц и това, че той ми помага да изразя себе си и да опозная по-добре други хора.

Личностите от света на танго, които ме вдъхновяват безкрайно много, са Damian Esell & Nancy Louzan, Geraldin Rojas, Alejandra Mantinan, Carlos Gavito.

Благодарна съм, че можах да работя интензивно през 2014 г. с Damian Esell & Nancy Louzan, които напълно преобърнаха представата ми за танго и ми дадоха заряд да го изследвам и да му се за наслаждавам десетилетия напред.

Продължавам активно да изучавам танго и да споделям вече наученото с хората, които посещават уроците ни в “Ет Мачибо”. Старая се да им обясня колко важно е уважението и общуването между партньорите, единението им с музиката, както и че техниката е важна, но не като самоцел, а защото ни помага за изразим себе си и музиката.

Обожавам да слушам Osvaldo Pugliese, Carlos Di Sarli, Hector Varela, “Color Tango” и “Bajofondo”. Щастлива съм, че 10 години бях част от Детски хор в град Добрич с маестро Захари Медникаров, защото опитът в света на класическата музика, познанията по солфеж и възможността да се докосна до професионални класически музиканти ми помогнаха на по-късен етап от живота си да оценя богатството и красотата и на танго композициите.

Старая се да споделям любовта си към музиката с учениците ни всеки петък по време на танго практиките в “Ет Мачибо”, като им предлагам разнообразни и изключително танцувални танди.

На последно място, но не и по важност, съм благодарна за всички приятели и интересни личности, които срещнах благодарение на танго. Историите на някои от тях можете да откриете в интeрвютата, които правя за онлайн танго списанието “Gancho”, както и на блога ми “Why tango?”.
Please specify image url

Николета Иванова

Преподавател по класически и модерен балет

Като всяко малко момиченце бях омагьосана от света на балета и поисках да танцувам. Хареса ми ефирността и елегантността, които се излъчват от всяко едно движение. Балетът е основна част от мен самата, промени живота ми и все още го променя.

Желанието да се занимавам с танци и балет беше повлияно от близкия ми контакт с Евгения Кръстева. Балерините, които са ме впечатлили, са Ана Павлова, Галина Уланова, Мая Плисецкая, както и в момента танцуващите Наталия Осипова и Мисти Коуплънд. Едни от любимите ми балетни спектакли са „Дон Кихот“, „Жизел“ и „Спящата красавица“. Музиката на Шопен и Щраус, макар и писана не за балет, ме вдъхновява за нови хореографии.

Мои дългогодишни преподаватели са били Красимира Колдамова, доц. Лиляна Драгулева и Шара Карсакпаева в Националното училище за танцово изкуство. Танцувала съм в няколко балетни представления на сцените на Национална опера и балет, Национален дворец на културата и Театър София. Имам награда от международен балетен конкурс „Магията на танца” (2005 г.) и награда „Талант на годината” за 2006 г. и 2008 г.

Балетът разкри пред мен една различна вселена. Научи ме не само на дисциплина и воля, но и на това как да се забавляваш.

Благодарна съм за възможността да продължа с балета в „Ет Мачибо“. Удоволствие е да предам знанията си на хората посещаващи уроците и заедно да споделим красотата на това изкуство. За мен на първо място е любовта към танца и музиката, а след това техниката и перфектното изпълнение. Старая се да покажа, че балетът може да бъде за всички, които ги обичат.

Please specify image url

Иван Караиванов

Преподавател по класическа йога

За мен йога е система за водене на по-качествен и удовлетворяващ живот. Асаните (физическите упражнения) укрепват тялото, а пранаяма (дихателните практики) и релаксацията хармонизират духа. Йога предлага изключително ефективен метод, за да посрещнем предизвикателствата на съвременния начин на живот.

Класическата йога също така ни вдъхновява да водим по-здравословен начин на живот, да бъдем по-креативни и осъзнати.

Йога много ми помогна в труден момент от моя живот. Занимавам се с въздушна йога от 3 години, а преподавам от 2 г. Миналата година завърших курс за преподавател по класическа хатха йога, система Шивананда с международно признат сертификат от Yoga Alliance (RYT-200).

Ще се радвам да се срещнем и да споделим удоволствието от пълноценната практика.

Please specify image url

Симона Хараламбиева

Преподавател по класическа йога

Магистър микробиолог съм и това е моята професия. А йогата е моята съдба. Занимавала съм се с карате, танци, а от 2010 г. с йога и тя стана моя опора и вдъхновение, защото йога не  е спорт, йога е философия за живота. Харесва ми хата йога, защото комбинира и пранаяма (дихателни упражнения) и асани. За мен йога е начин да се чувствам добре и балансирано , както физически, така и психически, защото „в йога има усилие без насилие“.

Йога е система за развиване на тялото, ума и духа. Тя не е спорт, нито религия. Като биолог съм разбрала, че човешкото тяло е добре организирана машина, която може да се справи с всичко. Йога повишава вътрешните сили на организма. Например знам за случай, при който с редовно практикуване на определени йога упражнения за очи и концентрация върху свещ се премахват диоптри. Даже някои лекари дават тези упражнения на пациентите си, т.е. и медицината се обръща към йога системата. Аз например чрез йога си излекувах сколиоза ( гръбначно изкривяване) и проблем с китката вследствие на работа с компютърна мишка. Всичко е възможно, просто се изисква постоянство и вяра. Вяра в Себе си.

 

Какво казват нашите ученици

Свържете се с нас

Лесно е да се свържете с нас! Ето нашите данни за контакт:

Ул. Хан Аспарух 61, София
(вътрешната къща, по извитите стълби)

Mobile : 089 881 7281

Email : etmachibo@etmachibo.com

Web : etmachibo.com

 

Свържете се с нас

Танц/практика:
Как разбрахте за нас?

CAPTCHA Image
Reload Image